sport update

Opgegeven voor het winterseizoen? Lees hier meer

Tennistraining natuurlijk

In de week van 26 september krijg je te horen wanneer je ingepland bent. Heb je vrijdagmiddag 30-09-2022 geen bericht ontvangen, neem dan contact op met je trainer of via office@vitasports.nl.

Het winterseizoen start in de week van 3 oktober.

Het datumschema en de algemene voorwaarden vind je in de e-mail die je hebt ontvangen na je inschrijving.

Het datumschema en de contactgegevens van je trainer vind je ook op deze website bij je vereniging.

Fit4Tennis on Court

Facebook Afbeelding. Fit4Tennis

Fit starten aan de competitie?

Reserveer je plaats voor Fit4Tennis on Court in Oosterhout (OTC De Warande) of Breda (BLTV). Meer informatie 

KNLTB Voorspeeldag

groepsfoto 2 4 2022

Vitasports organiseerde op zaterdag 2 april 2022 de 1e voorspeeldag voor de regio West-Brabant. Deze voorspeeldag was in Etten-Leur bij ZuitNL.

De Voorspeeldag was voor alle gedreven spelers, geboren in 2012 t/m 2015, van alle verenigingen in regio West-Brabant.

De kinderen speelden in de kleur oranje en groen en lieten hun tennisvaardigheden zien op de baan. Er werden ook verschillende fysieke opdrachten uitgevoerd waarbij snelheid, coördinatie en uithoudingsvermogen centraal stonden.

Goed nieuws! We zijn blij en trots u te kunnen mededelen dat de KNLTB de samenwerking met ons, TOZ en Vitasports, heeft uitgebreid voor het seizoen 2021-2022. Tijdens het vorige seizoen hadden beide een status aparte, na een zorgvuldige selectie door de KNLTB zijn we m.i.v. dit seizoen gezamenlijk volledig gecertificeerd voor het verzorgingsgebied Zeeland en West-Brabant.

TOZ en Vitasports slaan de handen ineen om tennistalent in Zeeland en West Brabant het allerbeste te kunnen bieden. Wat gaat de samenwerking tussen TOZ en Vitasports inhouden? Denk bijvoorbeeld aan het samenbrengen van de prestatieve spelers uit Zeeland en West-Brabant en de staf van TOZ en Vitasports voor het opleiden van spelers.

De op 16 locaties gecertificeerde tennisscholen hebben een prominente rol in het opleiden van talentvolle jeugdspelers. Concreet spreken we over spelers in de leeftijd 10/11 tot en met 13/14 jaar. De KNLTB helpt de gecertificeerde scholen zich verder te ontwikkelen als opleidingspartner en maakt met de scholen duidelijke afspraken over de te leveren prestaties binnen het vierluik ouders, spelers, tennisscholen en KNLTB.

Jacco Eltingh, Technisch en Commercieel Directeur KNLTB over het belang van deze samenwerking. “Komend jaar is wat mij betreft echt het jaar van de versnelling in deze samenwerking. De aantallen kinderen, het aantal scholen en de beschikbare middelen van de KNLTB moeten nu optimaal op elkaar afgestemd zijn om het maximale uit elkaar te halen. Met als grootste doelstelling om jeugdspelers die rugtas en omstandigheden mee te geven om een duurzaam toptennis leven te gaan leiden. Excuses en gebrek aan aandacht mogen wij uit geen enkele richting meer vernemen. En dat geldt natuurlijk als eerste voor onszelf als KNLTB!”

De gecertificeerde tennisscholen maken een jaar deel uit van het netwerk, startend op 1 september 2021. De samenwerking met de huidige scholen in het netwerk, loopt nog tot en met 31 augustus 2021. Bekijk hier het overzicht van alle gecertificeerde tennisscholen. Hierbij meer informatie over de certificering en de route van de KNLTB jeugdopleiding.

Met sportieve groet,

Vitasports (vitasports.nl)
Wouter Nooijen
Eric Pietersz

TOZ (tennisorganisatiezuidwest.nl)
Jan-Willem Baars
Luc Govers

Afbeelding website socials KNLTB certificering sept 2021 TOZ Vitasports