sport update

Het Vitasports Performance Center in Etten-Leur/Breda trekt Thiemo de Bakker aan als tenniscoach. Met zijn jarenlange ervaring op de internationale tour (ATP 40) zal hij de nieuwe generatie klaarstomen voor een carrière als professioneel tennisspeler.

Voor de Bakker, die nu ook nog actief is als speler, is dit een mooie stap om een volgende bijdrage te leveren aan het Nederlands tennis. ”Ik geloof dat de bundeling van expertise op de topsportlocatie ZUITNL in Etten-Leur een perfecte basis voor mij vormt om mijn ervaring mee te kunnen geven aan de nieuwe generatie”, vertelt de Bakker er zelf over.

De Bakker gaat zijn expertise inzetten binnen het Pro Performance Program en het Junior Performance Program (voorheen LOOTprogramma) van het Vitasports Performance Center. Binnen het Junior Performance Program kunnen jeugdspelers op een optimale manier tennis met school combineren met als doel het maximale uit zichzelf te halen.

Met de toevoeging van het Pro Performance Program aan de al bestaande programma’s voor de jeugd, biedt het Vitasports Performance Center nu een volledig traject voor de route naar de top.

Pro Performance Program: een fulltime programma met focus op persoonlijke ontwikkeling

Het Vitasports Performance Center creëert atleten voor het leven. Persoonlijke ontwikkeling staat hierbij centraal, zowel op als naast de baan.

Wouter Nooijen – eigenaar Vitasports – over het Pro Performance Program: “Wij geloven dat het samenbrengen van diverse experts binnen ons vakgebied en het bieden van maatwerk voor spelers hetgeen gaat zijn waardoor spelers kunnen excelleren. De locatie ZUITNL in Etten-Leur zal een omgeving zijn waar spelers, coaches en experts in kunnen pluggen om kruisbestuiving te creëren en daarmee elkaar beter te maken. Iedereen die hierin een bijdrage kan en wil leveren nodig ik dan ook uit om vrijblijvend contact met mij op te nemen. Samen gaan we tennis in Nederland immers verder helpen.”

Het Pro Performance Program biedt:

 • een team van coaches en specialisten met internationale ervaring bestaande uit, tenniscoaches, fysiek trainers, sportarts, fysiotherapeuten, een sportpsycholoog en voedingsdeskundige.
 • dagelijkse begeleiding op de thuisbasis en op (internationale) toernooien zoals ITF, Challenger, WTA en ATP-niveau.
 • zowel focus op sportieve prestaties, als op persoonlijke ontwikkeling, waar je ook na je tenniscarrière profijt van hebt.
 • een professionele trainingslocatie met topsportfaciliteiten, met o.a. een gym, spelerslounge, speciale maaltijden en de mogelijkheid om te overnachten.

Trainingslocatie ZUITNL

De thuisbasis ZUITNL in Etten-Leur biedt alle faciliteiten die een topsporter nodig heeft:

 • 4 indoor hardcourt tennisbanen (buiten maken we gebruik van de gravelbanen op locatie Performance Center Prinsenbeek)
 • Gym / fitness met hightech apparatuur, een sprinttrack, een ruimte voor fysiotherapie, kleedruimtes inclusief ijsbad en een sauna.
 • Spelerslounge waar je tot rust kunt komen, andere spelers kunt ontmoeten of gebruik kunt maken van je eigen keuken.
 • Speciale ruimte voor teambesprekingen en presentaties.
 • Overnachtingsmogelijkheden op locatie.
 • Horeca met maaltijden die aansluiten op jouw voedingspatroon.
 • Performance spelersbus (8 personen) voor vervoer van spelers naar school en nationale en internationale toernooien.

Ga jij mee naar de top?

Wil je vrijblijvend contact opnemen voor de mogelijkheden voor jou als speler? Of denk je als coach/expert een bijdrage te kunnen leveren. Informeer via Performancecenter@vitasports.nl of neem contact op met Wouter Nooijen via 06 22 23 45 90.

Foto Thiemo bij artikel PC Sport Update
TV Prinsenbeek samenwerkin foto Wouter Nooijen en Rogier Aarts

Tennisvereniging Prinsenbeek en Vitasports Performance Center zijn verheugd om bekend te maken dat beide partijen een samenwerking aangaan met elkaar.

Het Vitasports Performance Center traint tennistalenten uit de regio. Het Vitasports Performance Center werkt club-overstijgend. Dit betekent dat spelers lid blijven bij de eigen tennisclub en aanvullend toptraining krijgen samen met andere tennistalenten uit de omgeving.

Vitasports gaat in het zomerseizoen van maandag tot en met zaterdag maximaal 4 banen op het tennispark van TV Prinsenbeek gebruiken voor het faciliteren van het trainingsprogramma. Voor de wintertrainingen blijft Vitasports gebruik maken van de locatie ZuitNL.

Deze samenwerking biedt een aantal voordelen, enkele hiervan:

 • Meer Jeugdtennis op de vereniging;
  Het Performance Center van Vitasports is gericht op het ontwikkelen van tennistalenten onder 14, 16 en 18 jaar. Dit zal een positieve uitstraling hebben op de jeugd en de gehele vereniging. Zien tennissen, doet tennissen.
 • Trainingen van het Performance Center vinden plaats op de top gravelbanen van TV Prinsenbeek
 • Meer activiteiten bij TV Prinsenbeek:
  Vitasports organiseert enkele (internationale-) toernooien. Dit zal bijdragen aan meer activiteit op het park. 
Graaf Engelbrecht samenwerking

Met groot enthousiasme kondigen we de hernieuwde samenwerking aan tussen middelbare school Graaf Engelbrecht (mavo/havo/vwo) en Vitasports. Als partners hadden we al enkele jaren een samenwerking en blazen we deze opnieuw leven in waarbij we nog intensiever samen gaan werken en vorm gaan geven.
De combinatie van het onderwijs en de Vitasports tennisacademie biedt tennistalenten een unieke kans om hun talenten verder te ontdekken en te ontplooien. We geloven sterk in het belang van een persoonlijke benadering die niet alleen gericht is op sportieve prestaties, maar ook op de karaktervorming en persoonlijke groei.
Samen streven we naar het creëren van een omgeving waarin de spelers worden geïnspireerd om hun dromen na te streven, grenzen te verleggen en uit te blinken. We kijken er naar uit om gezamenlijk bij te dragen aan het succes en prestaties van de volgende generatie talenten.
Door onze krachten opnieuw te bundelen, zijn we vastbesloten om een omgeving te creëren die de groei en ontwikkeling van onze leerlingen op alle gebieden bevordert.

Rood Oranje event bij BLTV i.s.m. Vitasports

Tennis- & Padelclinics

foto padel OTC De Warande

Volg een padel- en/of tennisclinic bij Vitasports met je team van collega’s, vrienden, familie, sportteam of geef een padelclinic cadeau.

Neem contact op via events@vitasports.nl en laat ons je contactgegevens weten, met hoeveel personen je de clinic gaat volgen en welke data en tijden je in gedachten hebt.

Conditietraining?
Hersteltraining?
Spiermassa?
Afvallen?

Kom trainen bij Vitasports! In Oosterhout (OTC De Warande) en Breda (BLTV) hebben we mooie trainingsfaciliteiten waar je kunt trainen met of zonder begeleiding.

Personal & Small Group Training:
professionele begeleiding door een fysiek trainer met een persoonlijk trainingsschema, meetmomenten en een fysiek trainer die jouw doel voor ogen heeft.

Pakket: 10 maal een uur training waarvan 30 minuten intensieve begeleiding voor €300. Inclusief gratis intake/proefles, een op jouw doelen afgestemd trainingsschema en een evaluatie.

Sportkaart: 10 keer zelfstandig sporten inclusief intake en een persoonlijk trainingsschema van een fysiek trainer welke op basis van je doelen wordt gemaakt. Een Sportkaart kost €95.

Neem contact op via 076 – 887 41 31 of office@vitasports.nl en maak een afspraak.

fysieke training square versie dec 2022