Performance Center

Droom jij ervan om de tennistop te bereiken? Het Performance Center van Vitasports is er voor tennistalenten – van regionaal tot internationaal niveau – die de ambitie hebben om het beste uit zichzelf te halen. Wij geloven in het creëren van atleten voor het leven. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal in onze verschillende programma’s, waar je tijdens en na je tenniscarrière profijt van hebt.

In jouw persoonlijke route naar de top ontwikkel je die skills die nodig zijn – zoals o.a. doorzettingsvermogen, discipline en veerkracht – om zowel op als naast de baan het beste uit jezelf te halen.

Het Performance Center werkt vanuit verschillende locaties in en rondom Breda. De hoofdlocatie ZUITNL in Etten-Leur heeft alle faciliteiten die topsporters nodig hebben. Meer over de faciliteiten lees je onder Locatie & faciliteiten.

Direct in contact komen en een kennismaking aanvragen? Vul het contactformulier in voor een terugbelverzoek of bel Wouter Nooijen (06 22 23 45 90).

”We create Athletes for Life”

Toptennis KNLTB Logo

PC Kiki forehand

Programma's

Waar je startpunt ook is, binnen het Performance Center bieden we programma’s voor zowel de jongste tennistalenten als de huidige profspelers. We begeleiden je van begin tot eind naar jouw top. We werken als gecertificeerd partner nauw samen met de KNLTB met het Meerjaren Opleidingsplan Tennis van de KNLTB als leidraad in onze programma’s. In alle programma’s richten we ons op een combinatie van tennis, fysieke training, mentale training en voeding.

Piramide Performance Center 1

1. Club Performance Program
Binnen het Club Performance Program bieden we selectietraining voor de betere spelers van verschillende clubs in de regio. Als selectielid heb je de ambitie om op regionaal niveau individueel en met jouw team de top te bereiken.

Wil jij selectietraining volgen? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek of proeftraining.

97e9d149 bd01 4e53 a798 3170e739f33c
Vitasports Sport 7 1

2. Kids Performance Program
(basisschool)

Als KNLTB instroompartner verzorgen we de KNLTB instroomtraining voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar, als onderdeel van het Kids Performance Program. Daarnaast trainen kinderen in de basisschoolleeftijd meerdere keren per week binnen het Performance Center. De locaties voor het Kids Performance Program zijn Breda en Etten-Leur.

Heeft jouw kind bovengemiddeld enthousiasme en motivatie voor tennis? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

3. Junior Performance Program
(middelbare school)
Voor tennistalenten op de middelbare school biedt het Junior Performance Program een op maat gemaakt programma, waarbij school en training op elkaar afgestemd zijn. Het toernooischema in dit programma kan zowel een nationaal als internationaal karakter hebben. Onze vaste samenwerkingspartner hiervoor is topsporttalentschool Graaf Engelbrechtcollege in Breda, waarbij school en tennistraining gecombineerd wordt. Ook vanuit andere scholen is het mogelijk om deel te nemen aan dit programma.

Meer weten over dit programma? Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.

PC Thiemo oefening PC groep
PC Thiemo en Wouter

4. Pro Performance Program

Wil jij de stap maken naar proftennisser of speel je al als prof? Start dan met het fulltime Pro Performance Program onder leiding van o.a. Thiemo de Bakker en andere specialisten. Dit maatwerk programma is er voor jou als je de stap wilt maken naar fulltime tennis, maar ook als je al als prof speelt. Jij wilt het maximale uit jezelf halen en excelleren in jouw persoonlijke route naar de top. In dit maatwerkprogramma geven we je dagelijkse begeleiding zowel op de thuisbasis als op (internationale) toernooien.

Ben jij klaar om naar de top te gaan? Plan een persoonlijk gesprek met Wouter Nooijen via het contactformulier of 06 22 23 45 90.

Locatie en faciliteiten

ZUITNL in Etten-Leur (vlakbij Breda) is met haar topsportfaciliteiten de hoofdlocatie van het Vitasports Performance Center.

Faciliteiten

  • 4 indoor hardcourt tennisbanen (buiten maken we gebruik van de gravelbanen op locatie Performance Center Prinsenbeek);
  • Gym / fitness met hightech apparatuur, een sprinttrack, een ruimte voor fysiotherapie, kleedruimtes inclusief ijsbad en een sauna;
  • Spelerslounge waar je tot rust kunt komen, andere spelers kunt ontmoeten of gebruik kunt maken van je eigen keuken;
  • Speciale ruimte voor teambesprekingen en presentaties;
  • Overnachtingsmogelijkheden op locatie;
  • Horeca met maaltijden die aansluiten op jouw voedingspatroon;
  • Performance spelersbus (8 personen) voor vervoer van spelers naar school en nationale en internationale toernooien.
Faciliteiten PC foto 2 ZUITNL bovenaanzicht
Faciliteiten PC foto 2 ZUITNL banen

Trainers & coaches

Thiemo

Thiemo de Bakker

Trainer / Coach Pro en Junior Program

thiemo@vitasports.nl

Wouter Nooijen Profielfoto Vitasports

Wouter Nooijen

Eindverantwoordelijk Performance Center
Trainer / Coach
Fysiek trainer & Fysiotherapeut
06 22 23 45 90
wouter@vitasports.nl

Remko de Rijke

Remko de Rijke

Eindverantwoordelijk ZUITNL Fitness & Fysiotherapie / Sparringpartner maatwerktrajecten

Eric Pietersz Profielfoto Vitasports

Eric Pietersz

Trainer / Coach

06 15 35 43 15
eric@vitasports.nl

Foto trainer Michel Veen3

Michel van Veen

Trainer / Coach

06 25 22 28 54
michel@vitasports.nl

foto Sander website

Sander Pleijte

Club Performance Program – TV Markant

06 50 24 14 86
sander@vitasports.nl

Jurran Schut Pasfoto

Jurran Schut

Fysiek trainer & Fysiotherapeut
Voeding
06 18 98 46 14
jurran@vitasports.nl

Jitze Jouwsma

Jitze Jouwsma

Sportpsycholoog

Contact

Ben jij klaar om het maximale uit jezelf te halen en jouw top te bereiken?
Of heeft jouw kind bovengemiddeld enthousiasme en motivatie voor tennis?
Neem contact met ons op.

Vul het contactformulier in of bel Wouter Nooijen (06 22 23 45 90)
voor meer informatie of het aanvragen van een proeftraining.